Logo
Karanlık Modu  

Nace Kodu ile İşyeri Tehlike Sınıfı Öğrenme


Aşağıdaki işyeri tehlike sınıfı öğrenme hesaplama aracı ile, Nace kodunuzu girerek hesaplat butonuna basınız.
Vergi levhasında, faliyet konusunun önündeki 6 rakam Nace Kodudur.



İşyeri Tehlike Sınıfı Nedir ?


29.03.2013 Tarihli ve 28602 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan İş Sağlığı ve Güvenliğine ilişkin Tehlike Sınıfları yönetmeliğine göre tüm işletmeler aşağıdaki gibi 3 sınıfa ayrılmıştır:

Az Tehlikeli Sınıf: Büro faaliyetleri, perakendecilik, oteller, okullar vb.
Tehlikeli Sınıf: Ayakkabı, mobilya, deterjan, et üretimi, diş hekimliği vb.
Çok Tehlikeli Sınıf: Yapı sektörü, hastaneler, petrol istasyonları vb.


Nace Kodu Nedir ? Nereden Öğrenebilirim ?


İşyerine ait vergi levhasında, "Ana Faaliyet Kodu ve Adı" başlığında 6 hanelik numara Nace kodunuzu ifade eder. Nace kodu, iş alanı bilgisini ve tehlike sınıfı bilgilerini içerir. Hesaplama aracımızı kullanarak bu iki bilgiye ulaşabilirsiniz.


İş Güvenliği Uzmanlığı ve İşyeri Hekimliği Kimler için Zorunludur ?


01.01.2014'ten itibaren, Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıflarda faaliyet gösteren işverenler çalışanlarına "İş Güvenliği Uzmanlığı" ve "İşyeri Hekimliği" hizmetlerini sunmakla yükümlülüdürler. Hesaplama aracımız ile nace kodu bilgisni girerek, tehlike sınıfınızı öğrenebilirsiniz.


Az tehlikeli sınıfta faaliyet gösteren firmalar için İSG zorunlu mudur ?


Az Tehlikeli Sınıflarda faaliyet gösteren firmaların, Risk Değerlendirmesi ve Acil Durum Planlamalarını hazırlamaları gerekmektedir. Çalışanlarına ise yetkili bir OSGB firmasından İş Sağlığı ve Güvenliği (ISG) Temel Eğitimi aldırmaları gerekmektedir.
Az tehlikeli sınıfta bulunan ve 50 üstü çalışana sahip firmalar çalışanlarına sürekli İş Güvenliği Uzmanlığı ve İşyeri Hekimliği hizmetlerini yasal olarak sunmakla yükümlüdür.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha Fazla Bilgi al.

Kabul Et