Logo
Karanlık Modu  

Gebelikte 4. Hafta : Gebelik Takvimi


Bebek aykkabısı

Küçük embriyonuz 1. ayını kutluyor. Kalbinin ana hatları çoktan atmaya başladı bile.


Gebelikte 4. Hafta : Bebeğim Nerede ?


Gebeliğinizin 4. haftasına girdiniz ve bebeğinizin varlığının ilk ayını kutlayabilirsiniz! 4 mm boyunda ve ağırlığı 10.000 kat artmış durumda ! Gebeliğin 4. haftasından itibaren, embriyo büyük bir virgül gibi görünür ve amniyotik boşlukta yüzer.

Resimli Gebelik Haftası Hesaplama aracını kullanarak, bebeğiniz nasıl göründüğü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Diğer yandan, embriyonun optik veziküller ve lensleri (gözlerin lensleri) oluşur. Kolları ve bacakları açılmaya başlar. Sindirim sistemi, akciğer sistemi ve omurga için durum aynıdır. Plasenta ve Göbek Kordonu sayesinde anne ile olan iletişim ağı kurulur. Bu sebeple, bu haftadan itibaren beslenmesinize dikkat etmelisiniz.

Sitemizin Gebelikte Yasak Yiyecekler yazımızı okuyarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.


Gebelikte 4. Hafta : Peki Annenin Vücudu Ne Durumda ?


4. haftadan itibaren, gebeliğin ilk ağrıları az veya şiddetli olarak kadından kadına farklılık gösterir. Gergin memeler, ağızda aşırı balgam olması, uyku hali, iştah artışı ve idrar yapma dürtüsü günlük rutininizin birer parçası haline gelebilir. Bazı yiyecekler veya kokular mide bulantısı yapabilir. Göğüsleriniz biraz değişir ve meme uçlarınız koyulaşır.

Öte yandan, gebeliğin 4. haftasından itibaren, vücudunuz fetüsünüzü korumak için her şeyi yapar. Şöyle ki,
Mukus Tıkacı rahminizi kapatır; Embriyoyu enfeksiyonlardan koruyan kalın katman,
Vajinal Salgılarınız artış gösterir; Çok asitli olan salgılar vajinayı belirli enfeksiyonlara karşı korur.


Gebelikte 4. Hafta : İzlenmesi Gereken Adımlar Nelerdir ?


Gebelikte 4. Haftada doktorunuz ile ilk randevunuzu gerçekleştirirsiniz. Bu randevunun amacı : Embriyonun rahim içinde iyi bir şekilde yuvalanmış olduğunu kontrol etmek içindir. Eğer embriyo bir fallop tüpü içinde bulunursa , Rahim Dışı Gebelikten yani Dış Gebelikten bahsediyor olurduk.

Bu haftayı aynı zamanda dişçiden randevu almak için fırsat bilin. Diş enfeksiyonu, bebeğinizin gelişimini etkileyebilir veya Erken Doğuma neden olabilir. Bu yüzden, ağız hijyenini iyi yaptığınızdan emin olun.


Bunları Biliyor muydunuz ?


Evet biliyoruz, hamileyken iki kişilik yemek yeriz! Ama dikkatli olun, iki kişilik yemek hiçbir şekilde iki kat yemek anlamına gelmez... Tabi ki, hamilelik sırasında, daha fazla yemek tamamen normaldir. Sizin ve Meleğinizin enerjiye ihtiyacı var ve bunu yediğiniz besinlerden temin edeceksiniz.

Bununla birlikte, gebelik sırasında ideal olan ayda 1 kilo civarında almaktır veya tüm hamilelik boyunca 9 ila 13 kilo arasında almanız uygundur. Bu durum annenin hamile kaldığındaki fiziksel yapısı ile farklılık gösterir. Fetüsün iyi gelişimi ile fazla kilonun önlenmesi arasında doğru dengeyi bulmak önemlidir. Bunun için doğru beslenerek kilonuzu takip ettiğinizden emin olun. Fazla kilolu olmak hem anne için tehlikeli olabilir (örneğin hipertansiyon) hem de bebek için tehlikeli olabilir (gelişimin gerisinde kalmak gibi).


Gebelik Takvimi


Gebelik Takvimi : Gebelik Haftanızı Seçin
12 34 56 78
91011 121314 1516
171819 202122 2324
252627 282930 3132
333435 363738 3940



Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha Fazla Bilgi al.

Kabul Et