Logo
Karanlık Modu  

Gebelikte 3. Hafta : Gebelik Takvimi


Anne Baba Gebelik Testi

Artık kesinleşti, hamilesiniz! Gebeliğinizin henüz 3cü haftası olmasına rağmen, Meleğiniz hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor.

Gebelikte 3. Hafta : Bebeğim Nerede ?


Embriyo 14-21 günlüktür ve 1 - 1,5mm büyüklüğündedir. Çok hızlı bir şekilde gelişiyor ve her gün hacim olarak ikiye katlanıyor. Gebelikte 3. haftada embriyo, belirgin bir baş ve kuyruğa sahip küçük bir virgül gibi görünür.

Hamileliğin bu safhasında, sinir sistemi, beyin ve omurilik gelişmeye başlar. İki kan damarı birleşiminden bir kalpçik oluşur. Şekil almaya başlamakla beraber atmaya da başladı; şu anda çok yavaş bir şekilde dakikada sadece 40 kez atıyor. Gözlerin ve kulakların oluşumu da bu haftadan itibaren başlar.

Göbek bağı ve Plasenta yavaşça işlevsellik kazanmaya başlar. Bununla birlikte, gebeliğin 3. haftasında embriyo, rahim zarının besinlerinden, beslenmesine devam eder. Plasenta ise beslenme görevini gelecek haftadan itibaren üstlenecektir.

Sitemizin Gebelikte Bebek Boy ve Kilo Hesaplama aracı ile meleğinizin gelişimi hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.


Gebelikte 3. Hafta : Peki Annenin Vücudu Ne Durumda ?


Bebek arzunuz gerçekleşti ve artık gebelik belirtilerini hissetmeye başlıyorsunuz;
Duygusal değişimler,
Göğüs ağrıları,
Mide bulantısı.

Bu belirtilerin sebebi, Embriyonun rahim zarından dışarı atılmasını önleyen hormonların (progesteron ve östrojen) vücuttaki yoğunluğundan kaynaklanmaktadır.

Gebeliğin bu haftasında, Embriyonun anne rahmine yerleşmesinden dolayı küçük kanamalar görebilirsiniz. Bununla birlikte, karnınızın altında da ağrılar hissediyorsanız, düşük veya dış gebelik (ektopik gebelik) yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumu yakından takip edin ve doktorunuzla danışın.

Gebeliğin 3. haftasında çok sık idrara çıkma ya da şiddetli bir iştah açılması olabilir. Panik yok, her şey gayet normal. Hamileliğin bu aşamasında, vücudunuz yavaş yavaş ailenin yeni üyesinin gelişine alışır...


Gebelikte 3. Hafta : İzlenmesi Gereken Adımlar Nelerdir ?


Gebeliğin 3. haftasında, aslında yapmanız gerekn bir şey yoktur. Bu haftayı fırsat bilerek, bir jinekolog veya doğumunuzu gerçekleştirecek doktoru araştırmaya başlayın. Her şeyin yolunda olup olmadığını kontrol etmek için size bir dizi doğum öncesi testler verecektir. Tıbbi tedavi alıyorsanız, doktorunuza danışın; Aldığınız ilaçların fetüs için zararlı olmadığından emin olun.

Tütün veya alkolü bugünden itibaren bırakın. Aynı zamanda, X ışınlarına (örneğin bir radyoloji sırasında) veya toksik ürünlere maruz kalmaktan sakının.

Şunu unutmayın ki, Fetüsün organlarının oluşumu hamileliğin birinci ve ikinci aylarında olur. Sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmayı, dengeli öğünler yapmayı ve dinlenmeyi unutmayın.

Sitemizin Gebelikte Yasak Yiyecekler yazımızı okuyarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bunları Biliyor muydunuz ?


Yediğiniz her şey artık fetüsün gelişimini doğrudan etkiler. Aslında bakarsanız, dengesiz ve sağlıksız öğünler sizi düşük bir gebelik yapmanıza neden olabilir. Ayrıca, düşük kilolu bir bebek doğurmanza veya erken doğum yapmanıza bile neden olabilir.

Annenin beslenme şekli bebeğin gelecekteki yaşamını da etkiler. Dengesiz ve sağlıksız beslenmeniz çocuğunuzun gelecekte hipertansiyon veya kalp sorunlarına bile neden olabilir.

Hamileliğiniz boyunca beslenmenize çok dikkat edin.


Gebelik Haftamı Nasıl Öğrenebilirim ?


Son adet tarihinizi ve adet düzeninizi belirterek, sitemizin Gebelik Haftası Hesaplama aracını kullanarak öğrenebilirsiniz.

Meraklı annelerimiz için Çin Takvimine Göre Cinsiyet Öğrenme yazımızda doğacak bebeğinizin cinsiyeti hakkında fikir edinebilirsiniz.


Gebelik Takvimi


Gebelik Takvimi : Gebelik Haftanızı Seçin
12 34 56 78
91011 121314 1516
171819 202122 2324
252627 282930 3132
333435 363738 3940

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha Fazla Bilgi al.

Kabul Et