Logo
Karanlık Modu  

Gebelikte 5. Hafta : Gebelik Takvimi


Mutlu Kadın

Gebeliğin 5. haftasında bebeğiniz gelişimine devam eder ve yavaş yavaş şekillenir. Meleğinizin burnu, gözleri ve ağzı ortaya çıkar.


Gebelikte 5. Hafta : Bebeğim Nerede ?


Gebeliğin 5. haftasında, embriyo 5 ila 7 mm arasındadır ve yüzü yavaş yavaş şekillenmeye başlar. Gebeliğin 5. haftasından itibaren gözlerde küçük bir çıkıntı oluşur, burun ve ağız derinleşir ve kulaklar hala küçük yarıklardır.

4. haftada virgüle benzeyen embriyo 5. haftada, kuyruğunu kaybederken başı hala öne doğru eğilmiş durumdadır. Kolları ve bacakları bu hafta boyunca gelişmeye başlar.

Resimli Gebelik Haftası Hesaplama aracını kullanarak, bebeğiniz nasıl göründüğü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Kalbi, yaklaşık 15 gündür atıyor, ancak bu hafta hacmi neredeyse iki katına çıkar. Üstelik gebelikte 5.haftada, meleğinizin kalp atışları, bir yetişkinin kalp atışlarının iki katı fazla atar. Öte yandan, sinir sistemi gelişimini sürdürür ve fetüsün ana organları; yani akciğerler, mide, böbrekler, cinsel organlar ve karaciğer neredeyse tamamen oluşur. Bebeğinizin iyiliği için, yaşam tarzınıza bu haftada çok dikkat etmeye devam edin.


Gebelikte 5. Hafta : Peki Annenin Vücudu Ne Durumda ?


Gebeliğinizin bu aşamasında kendinizi çok yorgun hissedebilir ve mide bulantılarınız devam edebilir. Kusmayı azaltmak için taze yiyecekler yemekten ve bol miktarda, günde en az 1.5 litre, su içmekten çekinmeyin. Bu, vücudunuzdaki su miktarı sirkülasyonunu arttırmakla beraber, bulantıyı azaltmanıza ve gebeliğinizden beri 2 kat daha fazla çalışan böbreklerinizi korumanıza yardımcı olur.

Gebeliğin bu haftasının başlarında, hormonlarınız ruh halinizi değiştirmeye eğilimli hale gelir ve bir anda gözyaşları içinde gülersiniz. Gebelik ağırılarınız, bu haftada devam ederek şişkinlik ve mide ekşimesi/yanması durumlarınız ön plana çıkar.


Gebelikte 5. Hafta : İzlenmesi Gereken Adımlar Nelerdir ?


Gebelikte 5. haftada doktor ziyaretine gitmeye ihtiyaç duymazsınız ! Bu haftayı, gebeliğiniz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için kullanın; Ne tür bir doğum yapmak istediğinizi ve hangi hastanenin koşullarını iyi olduğunu araştırın. Bunun için,

ilk kriter: güvenlik! Doğumunuz ile alakalı uygun materyaller ve iyi bir ebe / personele sahip olup olmadığını kontrol edin. Doktorunuzun mesai saatleri dışında gelip gelemeyeceğini ve bunun için ne kadar fiyat farkı talep ettiği konusunda bilgi edinin.
İkinci kriter: konfor, yani odalar ve ziyaret saatleri. Özellikle doğumdan sonra ve tabi bütçeniz doğrultusunda, gelen erkek ziyaretçilerin bekleyebilecekleri ara odaya sahip çift odalı hastaneleri tercih edin.


Bunları Biliyor muydunuz ?


Beslenmenizi doğru bir şekilde sürdürmek her zaman kolay değildir. Pestisitler(zararlı organizmaları engellemek için kullanılan madde veya madde karışımı), hormonlar, ağır metaller... tüm bu potansiyel tehlikeler gün geçtikçe tabaklarımızda daha sık bulunur! Ton balığı, çipura, kılıçbalığı ve hatta marlin balığı gibi bazı büyük balıklar bazen okyanusların ve denizlerin kirlenmesi nedeniyle cıva ile doludur. Benzer şekilde, deniz ürünlerinde veya sakatatta kadmiyum(ağır metal) bulmak mümkündür. Bu ağır metaller, nörogelişimsel gecikmenin bir örneği olarak, Bebek üzerinde ciddi sonuçlar doğurabilir. Hormon kullanılarak hızlı üretim sağlanan çiftliklerde de durum aynıdır. Sonuç olarak, ette değil, aynı zamanda süt ve yumurtada da görülmesi nadir değildir. Önlem olarak, Pestisit kullanmadan yetiştirilen meyve ve sebzelerden uzak durun.

Sitemizin Gebelikte Yasak Yiyecekler yazımızı okuyarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.


Gebelik Takvimi


Gebelik Takvimi : Gebelik Haftanızı Seçin
12 34 56 78
91011 121314 1516
171819 202122 2324
252627 282930 3132
333435 363738 3940

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha Fazla Bilgi al.

Kabul Et