Logo
Karanlık Modu  

Gebelikte 7. Hafta : Gebelik Takvimi


Mutlu Kadın

Mide bulantısı ve hamilelik ağrılarınız devam mı ediyor ? Panik yapmayın, gebelikte 7. haftadasınız ve bu şiakyetlerinizin sona ermesi sadece bir gün meselesi... Bu arada, küçük meleğiniz büyümeye devam ediyor ve karnınızda kendini toplarmaya başlıyor.


Gebelikte 7. Hafta : Bebeğim Nerede ?


Gebeliğin 7. haftasında embriyo 2,2 cm boyunda 2 gram ağırlığındadır. Gebelikte 7. hafta, bebeğin iskeletinin kemikleşme başlangıcıdır. Boynu gelişir ve başı artık doğrudan göğüste değildir. Şimdilik kemikten ziyade kıkırdaktan bahsedebiliriz. Kemikleşmeye yardımcı olmak için, yaşam tarzınıza dikkat edin ve doğru beslenmeye özen gösterin.

Küçük meleğinizin elleri karnının üzerinde ve bacakları katlanmış durumdadır. El ve ayak parmakları yavaş yavaş şekillenmekte ve daha az perdelidir.

Resimli Gebelik Haftası Hesaplama aracını kullanarak, bebeğinizin nasıl göründüğü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Diğer taraftan, gebelikte 7. hafta itibariyle, bebeğinizin görme duyusu gelişmeye başlar; optik sinirler, kornea, lens ve retina. Dudakları yavaş yavaş ortaya çıkar ve diş tomurcukları gelişir. Gebeliğin bu haftasında, midesi ve bağırsakları iki ayrı organdır ve beyninin iki lobu simetriktir. Geçen haftadan beri embriyo düzenli olarak hareket eder, ancak siz bunu henüz hissetmezsiniz.


Gebelikte 7. Hafta : Peki Annenin Vücudu Ne Durumda ?


Hamilelik hormonu HCG en üst seviyededir. Bulantı ve kalıcı yorgunluğunuzu açıklayan sebeptir. Kalp atış hızınıza gelince, doğal olarak artar: böylece daha hızlı nefes alırsınız. Çok düzenli olarak idrarınızı yapmak istiyorsunuz ve gebeliğin bu haftasından itibaren, tuvalete gitmek için geceleri bile uyanırsınız. Göğüsleriniz gergin ve areolanız (göğüs ucunu çevreleyen koyu halka) genişlemeye ve kararmaya başlar. Kısacası, hamilelik ağrılarınız sizi rahatsız etmeye devam ediyor.

Gebeliğin bu haftasında size tavsiyemiz, fırsat bulduğunuz anda dinlenin. Ayrıca günde yaklaşık 1,5 litre su için. Diğer yandan, ne yediğinize dikkat edin; toksoplazmoz riskine karşı duyarlı olmakta yarar var. Bunun için, etinizi iyi pişirin ve sebzelerinizi iyice yıkayın.

Sitemizin Gebelikte Yasak Yiyecekler yazımızı okuyarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.


Gebelikte 7. Hafta : İzlenmesi Gereken Adımlar Nelerdir ?


Gebeliğiniz için halen doktrodan randevu almadyısanız, artık zamanı geldi. Bu, hamileliğinizi "kesinleştirmeye" ve embriyonun rahim içinde iyice yerleştiğinden emin olmak içindir. Doktorunuz ayrıca, glikoz ve albümin seviyenizi kontrol etmek için idrar veya kan testleri isteyecektir. Ayrıca toksoplazmoz veya HIV virüsü gibi bazı hastalıkları tespit etmek için testler yapılması istenebilir.

Eğer ki bu testleri gerçekleştirmek üzere doktordan zaten radevu aldıysanız, bir sonraki doktor randevunuzu 4. aya kadar erteleyebilrisiniz. Bu süreçte, dinlenmek ve rahatlamak için bolca kendinize vakit ayırın.


Gebelikte 7. Hafta : Bunları Biliyor muydunuz?


Hiperemezis yalnızca hamile kadınlarda görülen nadir bir hastalıktır. Haftalar hatta aylarca süren, çok fazla kusmaya neden olur. Bazen “bunlar hormonlardan sebeptir” veya “geçecektir” gibi fikirlerden dolayı göz ardı edilse de, bu hastalık bazı hamile bayanlarda 9 ay boyunca devam edebilir. Bununla birlikte, günümüzde perfüzyon yöntemi ile bu hastalık kolayca tedavi edilmektedir. Bu hastalığa kapıldığınızı düşünüyorsanız, doktorunuza danışmaktan çekinmeyin.


Gebelik Takvimi


Gebelik Takvimi : Gebelik Haftanızı Seçin
12 34 56 78
91011 121314 1516
171819 202122 2324
252627 282930 3132
333435 363738 3940

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha Fazla Bilgi al.

Kabul Et